Pasta z groszku

peas paste DSC07379 copyPasta do smarowania chleba – czas 5 min w przypadku groszku konserwowego, ze świeżego groszku – dochodzi czas gotowania groszku

Składniki:

A – 1 puszka groszku lub ugotowany groszek

B – 1 ząbek czosnku (rozgnieciony), chili, pieprz ew. inne do smaku

C –  sok z 1/2 cytryny, oliwa z oliwek w proporcji 1:1 lub mniej

Wszystkie produkty razem zmiksować na jednolitą masę. Można dodać trochę wody dla właściwej konsystencji. Proporcje przypraw wg smaku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s